AVM

Het Duitse AVM (Audio Video Manufaktur) timmert al meer dan 30 jaar aan de weg met hoogwaardige producten voor de weergave van muziek. De laatste vier jaar staat een van de voormalige oprichters en eigenaren van het eveneens Duitse Burmester, Udo Besser, aan het roer. In die periode heeft AVM, getuige het huidige gamma, een geweldige progressie doorgemaakt: vooral op het gebied van Streaming audio met maar lieftst 2 media spelers, 2 All-in-ones en 2 Streaming DAC’s.

AVM heeft een drietal productlijnen: INPSIRATION, EVOLUTION en OVATION. Alle AVM componenten worden in Duitsland (Malsch) met louter hoogwaardige componenten, die lokaal worden betrokken, met de hand geassembleerd. AVM maakt, naast hoogwaardige conventionele schakelingen, ook gebruik van moderne technologieën als Klasse D versterkers en schakelende voedingen. Maar ook buizentechnologie wordt ingezet ter verfijning van de weergavekwaliteit.

Puur luisterplezier is waar het bij AVM om draait. Niets meer en niets minder. Ongeacht de soort muziek, of dat nu jazz, pop, rock, klassiek of hiphop is, deze werd gemaakt om bij de luisteraar zij of haar gevoelige snaar te raken en tal van emoties over te brengen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij AVM is men zich terdege bewust van het feit dat ieder mechanisch en elektronisch component een “vingerafdruk” achterlaat op het gereproduceerde muzieksignaal. Bij AVM wordt bij de ontwikkeling van hifi componenten de “hoorbaarheid” van deze vingerafdruk zo klein als mogelijk gehouden, waardoor een audiosignaal overblijft dat het oorspronkelijke signaal zo dicht als mogelijk benadert.

Om ook in visueel opzicht geen storende factor te zijn hecht AVM ook grote waarde aan het uiterlijk van de apparatuur. Grote zorg wordt besteed aan de vormgeving, zodat elk AVM component een aanwinst is voor ieder interieur. De uitstraling van de apparatuur en het gebruik van louter hoogwaardige materialen is geheel in lijn met de prestaties op het audiovlak.

Voor optimaal luisterplezier mag ook de bediening van de apparatuur geen roet in het eten gooien. De nagenoeg intuïtieve bediening en de mogelijkheid om in te spelen op de wensen van de eindgebruiker maken de dagelijkse omgang met de AVM apparatuur tot een waar genoegen.

AVM heeft heeft alle kennis en knowhow in huis aanwezig en fabriceert alle AVM apparatuur in eigen fabriek. Die onderdelen die AVM niet zelf produceert (b.v. frontpanelen, knoppen of transformatoren) worden betrokken van betrouwbare en lokale leveranciers, waarmee al reeds lang wordt samengewerkt. Op deze wijze wordt een contante hoge kwaliteit gewaarborgd en kan –indien nodig- snel service worden verleend. 

De mensen van AVM delen uw enthousiasme voor goede muziek, weten echt alles van hun producten en voelen zich altijd verantwoordelijk voor hun klanten.

Van-Duppen-Merken

Scroll to Top